20:00

Ohtana/Aapua FF

Referat: Bergnäsets AIK 2 - Ohtana/Aapua FF

OAFF förlorar seriepremiären borta mot Bergnäsets AIK 2 med 2-0 (2-0).

OA startar matchen riktigt dåligt och får kämpa för att behålla positionerna i försvarsspelet medan BAIK rullar runt bollen på ett bra sätt.
Redan i min 6 så kontrar BAIK på våran högerkant och får komma runt lite för enkelt, inspelet går mot bortre ytan där en fristående William Karlsson kan raka in bollen i nättaket.
Matchbilden fortsätter likadant hela första halvlek och BAIK skapar en del farligheter på framförallt fasta situationer.
I 19e minuten får BAIK en tveksamt dömd straff. Kotten räddar straffen och även första och andra returen innan Alvin Brokvist kan nicka in 2-0.
Efter en dryg halvtimme så trodde nog dom flesta att OA hade reducerat, men icke.
Nisse Kenttä är uppe i motståndarnas straffområde och vinner ett motlägg som han sedan snyggt placerar i bortre burgaveln. Tyvärr för våran del så tycker domaren att det fanns en felaktighet i närkampen och vi är fortsatt mållösa.
I matchminut 40 får BAIK ytterligare en tveksam straff. Även denna räddar Kotten men utan returer nu!
Vi går till paus i underläge 2-0. Vilket får ses som rättvist, kunde varit större också.

OA kommer ut som ett helt nytt lag i andra halvlek och möter upp BAIK högre upp i banan.
Vi äger mer boll men har svårt att skapa chanser. Det bästa vi har att komma med är några skott utifrån och fasta situationer.
Dom farligaste chanserna skapar Nils och Svanlöv när dom tar skott just utanför straffområdet, dock smiter båda bollarna just utanför stolpen.
Vi spelar dock ett mycket bättre försvarsspel, är resoluta och låter inte BAIK komma till några farliga chanser.
Under sista halvtimmen av matchen får vi igång ett mycket bättre passningsspel och tvingar motståndarna till mer försvarsspel.

Kotten var bra i comebacken, två straffräddningar och matchens bästa på planen.
Backlinjen gör det godkänt med ett litet plus åt Liam för hans offensiv.
På mitten förtjänar Kapten Nils Kenttä en guldstjärna för sin inställning och outtröttliga slit, borde krönts med ett mål.
Framåt hade vi svårt att skapa chanser och där är nog ingen av spelarena riktigt nöjd heller.